Pakej Percutian Bromo Milky Way Tumpak Sewu Papuma. Indonesia mempunyai banyak sekali keindahan alam yang perlu anda kunjungi yang memiliki nilai surga dunia, Grandbromo.com agent tour travel memberikan tour yang berpengalaman, Ramah, Aman serta memberikan mutu pelayanan dengan kualitas tinggi. Kami siap membantu Anda dalam private tour anda baik perorangan, Group maupun dengan keluarga dengan memberikan rasa yang sangat memuaskan.

Pakej Percutian Bromo Milky Way Tumpak Sewu Papuma

Pakej Percutian Bromo Milky Way Tumpak Sewu Papuma
Pakej Percutian Bromo Milky Way

Pakej Percutian Bromo Milky Way Tumpak Sewu Papuma salah satu tujuan pelancongan terindah yang perlu anda kunjungi di saat liburan ke surabaya jawa timur, Keindahan dan pesona alamnya yang tidak boleh Anda lewatkan Selain itu 3 destinasi memiliki suasana yang sejuk merupakan tempat yang tepat untuk menikmati pemandangan pelancongan alam Milky way yang indah di bromo atau di papuma jember, Di sisi lain air terjun tumpak sewu memiliki pesona percutian yang menawan Banyak hal-hal menarik yang bisa Anda abadikan dengan berfoto yang tidak bisa di temui di pelancongan lain berikut

Program Bromo Tumpak Sewu Papuma 3 Hari 2 Malam

Hari 1: Lokasi anda – Papuma Milky Way

 • Jemput anda berada di tempat yang dipersetujui, kemudian dengan kenderaan yang kami sediakan untuk memandu ke Jember selama 4 jam. Ambil rehat dan makan tengah hari di restoran tempatan. Setelah tiba di kawasan yang tinggal di penginapan, homestay, villa dan hotel berhampiran pantai Papuma selepas sampai di check-in, pada waktu petang anda akan dijemput untuk melihat matahari terbenam selepas selesai kembali ke katil bayi dan nikmati Bimasakti pada pukul 7:00 pagi hingga 9:00 pagi dan selepas kembali ke penginapan program percuma

Hari 2: Jember – Tumpak sewu – Bromo

 • Mengangkat anda di hotel atau penginapan ke air terjun tumpak sewu. perjalanan menuju ke tumpak sewu tour setelah anda menikmati menikmati keindahan air terjun tumpak sewu, bersedia untuk meneruskan perjalanan ke gunung bromo setelah tiba di hotel, program bebas.

Hari 3: Bromo Milky way – Surabaya atau Malang

 • Lawatan Bromo Milky Way bermula pukul 11.00 malam atau menyesuaikan masa untuk Bimasakti, mengambil dari hotel anda untuk terus ke tempat terbaik untuk melihat Bima Sakti yang mendaki 2, Laut pasir, Love Hill, Kingkong Hill selepas menikmati lawatan Milky Way. melihat titik matahari terbit di Puncak Puncak 1 untuk melihat matahari terbit. Setelah menikmati matahari terbit pada pendakian itu, lawatan terus ke laut pasir, anda boleh menyewa kuda atau berjalan kaki untuk mencapai kawah Bromo. Puas melihat fenomena kawah terus ke savana, Teletubies Hill dan berbisik pasir. Setelah berpuas hati, terokai semua pesona dan keindahan alam semula jadi dan pelancongan sekitar kembali ke penginapan / hotel, mandi, makan sarapan pagi dan berehat. Selepas menyemak, ia dihantar semula ke tempat yang anda mahukan.

Harga Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu

Kemudahan Bromo Milky Way Tumpak Sewu Papuma:

 1. Pengangkutan Persendirian (Pemandu + petrol + AC)
 2. Hotel di kawasan pelancongan di Bromo.
 3. Homestay terdekat adalah Papuma
 4. Jeep Jeep Persendirian.
 5. Tiket masuk pelancongan Bromo.
 6. Tiket Masuk Papuma
 7. Kopi atau teh panas yang hangat.
 8. Air mineral 600ml.
 9. Kayu arang (pemanasan badan bonfire).
 10. Tol dan Tempat Letak Kereta.

Yang tidak termasuk:

 1.   Makan.
 2. Pengangkutan kuda.
 3. Perbelanjaan peribadi.

Yang perlu dibawa ke Bromo Milky Way :

 1. Pakaian hangat / jaket.
 2. Topeng.
 3. Sarung tangan.
 4. Selendang.
 5. Kerpus (tutup kepala).
 6. Kasut.
Pilihan Pakej Pelancongan
4.5/5 - (8 votes)