Pakej pelancongan Bromo dari Surabaya

Pakej pelancongan Bromo dari Surabaya

Pakej pelancongan Bromo dari Surabaya, salah satu cuti ke Gunung Bromo, pengambilan dari Suraraya dengan jangka waktu 2 hari dan 1 malam, Pelancongan Gunung Bromo memiliki nilai turis bertaraf internasional dengan semua destinasi wisata utama di Bromo, iaitu pelancongan matahari terbit, Kawah Bromo, Bukit Teletubies, Savanna dan Pasir berbisik yang memberikan pandangan yang luar biasa mengenai pelancongan semula jadi di seluruh dunia program pakej pelancongan Bromo dari Surabaya

Berikut adalah butiran program pakej pelancongan Bromo

Hari pertama: Surabaya – Hotel Bromo Probolinggo

 • Pengambilan peserta boleh berada di stesen kereta api / hotel / Surabaya airport / Malang dan kemudian pergi ke kawasan Gunung Bromo. Perjalanan ke Bromo Hotel adalah sekitar 3, 5 jam, setelah check-in ke hotel secara gratis.

Hari kedua: Sunrise Bromo – Savana / Bukit Teletubbies, Pasir berbisik – Surabaya / Malang

 • Pelancongan Bromo bermula pada pukul 3:00 pagi dengan jip Hardtop menuju terus mendaki 1 untuk menikmati tur matahari terbit yang sangat menarik. Terasa sangat puas dengan matahari terbit kembali ke jip yang sama diikuti dengan pelancongan bromo yang merupakan pesona kawah Bromo yang indah. Untuk mencapai Kawah Bromo, anda boleh berjalan kaki atau boleh menyewa perkhidmatan kuda untuk sampai ke lokasi Kawah Bromo, setelah tiba di atas kawah menikmati keindahan kawah Bromo, setelah cukup senang dengan wisata alam Gunung Bromo kembali ke jip dan perjalanan terus menuju savana, Bukit Teletubies dan berbisik Pasir dan menikmati minuman panas dan makanan ringan untuk berehat. Selepas agenda pelancongan selesai, kemudian kembali ke hotel untuk sarapan pagi, pek dan hantar kembali ke Surabaya / Malang. Program selesai.

Kemudahan: Pelancongan Bromo

 1.  Pengangkutan Persendirian (Pemandu + BBM + AC)
 2. Hotel di sekitar Bromo
 3. Jeep 4 lokasi bromo
 4. Tiket masuk pelancongan Bromo.
 5. Sarapan pagi
 6. Air Mineral 600ml.
 7. Tol dan letak kereta

Yang tidak termasuk:

 1.  Makan.
 2. Kuda Bromo.
 3. Perbelanjaan peribadi.

Apa yang anda perlukan untuk lawatan bromo:

 1. Pakaian hangat / jaket.
 2. Topeng.
 3. Sarung tangan.
 4. Selendang.
 5. Kerpus (tutup kepala).
 6. Kasut.

Pilihan Wisata Lain

Pakej pelancongan Bromo

 

4.8/5 - (6 votes)